Recent EPC nodig voor verkoop van huis of appartement

december 27, 2021 Blog


Wie in 2022 in Vlaanderen een woning of appartement verkoopt, moet daarbij gebruikmaken van een Energieprestatiecertificaat (EPC) dat dateert van 2019 of recenter. Bij een verkoop in 2021 mocht het EPC voor verkoop nog maximaal tien jaar oud zijn. Voor de verhuur van huizen of appartementen verandert er niets: daarvoor mag het bestaande EPC verder gebruikt worden, als dat maximaal tien jaar oud is.

Het EPC wordt ook verplicht voor gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen met minstens 15 wooneenheden. De verplichting geldt vanaf 1 januari 2023 ook voor middelgrote appartementsgebouwen, van 5 tot en met 14 wooneenheden, en vanaf 2024 ook voor de kleinste, met 2 tot en met 4 wooneenheden. De verplichting staat los van de verkoop of verhuur van appartementen in het gebouw.

Actie 2022: Bij vervanging van een oude verwarmingsketel door een condensatieketel of een warmtepomp door onze firma, bieden wij de opmaak aan van een energieprestatiecertificaat voor meerprijs van € 150 excl btw voor de desbetreffende woningK