ATTESTERING: ASBESTATTEST en EPC

Voor bestaande gebouwen met woonfucntie

Het EPC (Energie Prestatie Certificaat) is verplicht voor alle woningen, appartementen, sociale woningen en studio’s die verkocht of verhuurd worden. Het energieprestatiecertificaat is 10 jaar geldig, ook als het gebouw ondertussen opnieuw verkocht of verhuurd wordt. De kostprijs is afhankelijk van meerdere factoren en kan variëren van ongeveer €90 tot €450. Het hangt allemaal af van het soort woning (villa, bijgebouw, appartement, …), het oppervlak en is afhankelijk van het feit of de bouwplannen van de woning al dan niet beschikbaar zijn. Een korting is mogelijk voor opdrachten die meerdere wooneenheden omvatten. Om een energieprestatiecertificaat te maken komen wij steeds ter plaatse voor een check-up en opmeting van de woning. Ingeval bepaalde zaken niet visueel vast te stellen zijn is het aan te raden dat u facturen kan voorleggen die het gebruik van een welbepaald materiaal (bijvoorbeeld type isolatie) bewijzen.

 

 

Actie 2022: Bij vervanging van een oude verwarmingsketel door een condensatieketel of een warmtepomp door onze firma, bieden wij eenmalig de opmaak aan van een energieprestatiecertificaat voor een meerprijs van € 150 excl btw voor de desbetreffende woning.


Vraag uw Energie Prestatie Certificaat aan

Dit attest heeft als doel het energieverbruik van de woning in kaart te brengen om zo de koper (of huurder) te informeren en bewust te maken van de energie zuinigheid of verkwisting die gebeurd in de woning. Op basis van het jaarlijks energieverbruik van de woning en andere parameters wordt een kengetal toegekend aan de woning, dit onder meer op basis van de gebruikte materialen, de isolatiewaarden van dak, ramen, muren en deuren, en de installatie van verwarming en warm water.

 

Ook zit er een fiche bijgevoegd over de mogelijke maatregelen en aanbevelingen om de woning energie-vriendelijker te maken.

Als u een energiebesparende investering heeft gemaakt, zoals bijvoorbeeld de installatie van een gascondensatieketel of u hebt bijvoorbeeld een zonnesysteem laten plaatsen dan is het als verkoper of verhuurder interessant om een nieuw EPC te laten opmaken. De woning zal dan immers een lager kengetal behalen en wordt daardoor interessanter op de markt.

Het Vlaams Energie Agentschap (VEA) voert regelmatig controles uit. Indien de eigenaar niet beschikt over een dergelijk EPC-attest, riskeert hij/zij een boete tussen de 550 en 5500 euro.

 

EPC Aanvraag